Bootcamp baby!

december 3rd, 2011 | Door in Werk

BootcampBloggen met pijn, dat is wat ik nu doe. Niet geestelijke pijn, maar puur lichamelijk. Gisteren was namelijk de OTM Bootcamp als training voor de Run for Charity 2011.

Eerst even wat achtergrondinformatie. Vorig jaar hebben de werknemers van Onetomarket een estafette loop gedaan naar het Serious Request glazen huis in Eindhoven. Hiermee hebben wij ons laten sponsoren en de opbrengsten symbolisch naar Eindhoven gebracht. Dit jaar staat het glazen huis in Leiden en ook dit jaar zullen we de loop gaan doen naar het glazen huis. Trainen dus!

Bootcamp

Als voorbereiding voor de loop heeft Onetomarket een bootcamp georganiseerd. In mijn gedachte samen met z’n allen een uurtje hardlopen door het bos en that’s it, but boy I was wrong!

Er waren gewoon twee trainers ingehuurd (Arnhem Bootcamp) en die lieten ons er niet makkelijk van af met een uurtje hardlopen. Daar begon het echter wel mee. We werden opgehaald bij het WTC in Arnhem, waar OTM gevestigd is, en gingen toen rustig hardlopen naar Park Sonsbeek. We kregen flegele reflecterende hesjes met daarop Arnhem Bootcamp!. In het begin riep nog iets van “Ik wist niet dat we zo voor lul gingen lopen!”, maar tien minuten later was dat wel mijn laatste zorg!

Daar aangekomen werd ons uitgelegd wat de bedoeling was en gingen we verder hardlopen het bos in. En toen begon de ellende. Vanuit squat houding explosief de heuvel oprennen en terug, vanuit squat houding de trap in de steile tuin (zie foto) omhoog klimmen, als een gorilla de heuvel oprennen (wat mij scary genoeg erg goed afging) en nog veel meer zware dingen. Daarnaast waren er ook wat leuke teambuilding oefeningen zoals bokspringen, elkaar wegduwen en -trekken en elkaar (proberen te) slaan. Dit allemaal een uur lang met maximaal een minuut rust tussen de bedrijven door.

Steile tuin in Park Sonsbeek

ZWARTE PIET!!

Voordat we begonnen werd ons nog iets “leuks” uitgelegd. Namelijk de zwarte piet. Gedurende de training zou één van de twee trainers ZWARTE PIET! roepen, dan moest iedereen naar hem toe rennen en op de grond gaan liggen. Degene die als laatste aankwam was de zwarte piet en moest aan het eind van de training een extra oefening doen die verzonnen werd door de rest.

Dit gebeurde uiteindelijk vier keer, en hoewel ik geen enkele keer de laatste was, was ik tóch een keer de zwarte piet. Dit omdat René (bedankt he) al een keer zwarte piet was en het geen tweede keer kon zijn. Andere pieten waren Job en Elles. De opdrachten vielen wel mee gelukkig (slalommen om drie paaltjes en vervolgens eroverheen bokspringen en dat nog een keer).

[Foto’s zijn onderweg en worden toegevoegd zodra ik ze heb!]

Laat de pijn niet voor niets zijn!

Afijn, flinke pijn dus. Maar hopelijk is het allemaal niet voor niets. Lopen naar het glazen huis in Leiden doen we natuurlijk niet voor niets. Serious Request 2011 staat in het teken van moeders in oorlogsgebieden en daar willen wij (Onetomarket) natuurlijk ons steentje aan bijdragen. Laat ook mijn pijn dus niet voor niets zijn door ons te steunen in onze queeste. Vorig jaar haalden we samen 6500 euro op en daar willen we graag overheen.

Wil je de moeders in oorlogsgebieden een beetje helpen door onze actie te steunen? Doneer dan nu op Run for Charity door op onderstaande knop te klikken:
Doneer nu!

1 reactie »

1 reactie op “Bootcamp baby!”

  1. 1 Sander Tamaëla zei om 12:58 op juni 5th, 2015:

    Heb je de foto’s inmiddels al?


Reageer op dit bericht!

  •