[Gezien] House Seizoen 2

september 2nd, 2010 | Door in Movies & TV

House seizoen 2Na het zien van het eerste seizoen van House zijn we vrijwel meteen doorgegaan met de serie. Seizoen twee was dus ook redelijk snel erdoorheen.

Het tweede seizoen van House volgt netjes dezelfde formule als het voorgaande seizoen. House is nog steeds dezelfde ongevoelige zak die het telkens maar weer voor elkaar krijgt om te achterhalen wat zijn patiënten mankeert en ze veelal geneest. Elke aflevering behandelt een nieuw geval en heeft een eigen verhaallijn. Tot zover niets nieuws dus.

Door de hele serie loopt er natuurlijk ook nog een persoonlijk verhaal van House, maar ook van zijn team. Zo komen de gevoelens van House voor zijn ex-vrouw weer omhoog, nadat ze aan het eind van het eerste seizoen in het ziekenhuis komt te werken. Tevens merk je ook dat het team steeds meer een familie wordt, dat naar elkaar toe trekt maar ook op elkaar afreageert, met de gevolgen van dien.

Dit tweede seizoen is veel te vergelijken met seizoen 1 en is dan ook niet beter of slechter. Er zitten een aantal sterke afleveringen in en een paar mindere. Persoonlijk had ik meer evolutie gezien in de serie om het interessanter te maken. Wellicht in seizoen 3…

House seizoen 2 cast

2 reacties »

[Gezien] House Seizoen 1

augustus 18th, 2010 | Door in Movies & TV

HouseOmdat Natalie en ik nogal verschillende smaken hebben wat betreft TV-programma’s, waren we maar al te blij toen bleek dat we allebei graag naar House keken. Daarom heb ik maar snel alle zes seizoenen geregeld en konden we dagelijks één of meer afleveringen kijken.

Vanaf de eerste aflevering weet je meteen waar je mee te maken hebt: een radicale dokter die het woord “taboe” niet kent en nooit rekening houdt met de gevoelens van de mens. Echter is hij niet voor niets de beste diagnosticus en weet hij altijd wel te achterhalen wat de patiënt in kwestie mankeert.

House seizoen 1 screenshot

De structuur is vergelijkbaar met series als Crime Scene Investigation, wat inhoudt dat elke aflevering op zich staat en een eigen verhaal heeft. Dit draait natuurlijk altijd om een patiënt, waarvan de ziekte een mysterie blijkt te zijn. Echter wordt dit verhaal dus wel aan het eind van de aflevering weer afgesloten. Dit maakt het makkelijk om de serie af te zetten na een aflevering, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Dexter, waarbij je na elke aflevering meteen wilt beginnen aan de volgende.

Naast de korte verhalen loopt er natuurlijk ook de persoonlijk verhaallijn door de serie van House en ook zijn team: Foreman, Chase en Cameron. Je komt erachter waarom hij zo afstandelijk is en hoe het komt dat hij al vanaf de eerste aflevering mank loopt en verslaafd is aan pijnstillers. Je merkt dat deze persoonlijk aspecten steeds meer aan bod komen gedurende de serie, wat de serie leuker maakt om te volgen.

House is een aparte serie en ik kan me goed voorstellen dat er mensen zijn die er niet tegen kunnen. De houding van House is erg ongevoelig en helemaal wanneer je iets persoonlijks in een patiënt herkent kan dat soms hard aankomen. Toch is het een leuke serie om te volgen, wat mede komt door de sarcastische humor van de dokter. Nog 5 seizoenen te gaan… :)

House seizoen 1 cast

2 reacties »

[Gezien] Dexter Seizoen 4

augustus 15th, 2010 | Door in Movies & TV

Dexter Season 4Vol spanning begon ik aan alweer het vierde seizoen van de serie Dexter. Een seizoen die in vergelijking met de voorgaande seizoenen nog spannender en ingrijpender zou zijn. Meer dan ik had verwacht…

Onze favoriete seriemoordenaar is vader geworden en heeft sinds de geboorte al bijna geen oog meer dichtgedaan. Dit komt natuurlijk allemaal niet goed uit bij zijn dagelijkse bezigheden: voor zijn gezin zorgen, werken als forensisch rechercheur en natuurlijk killing the bad guys. Helemaal niet als hij iemand op het oog heeft die verdacht veel overeenkomsten heeft met zichzelf.

In plaats van zijn gewoonlijke ritueel uit te voeren besluit hij kennis met hem te maken. Dit omdat hij zich afvraagt hoe zijn collega het allemaal bolwerkt: gezin, werk en moorden. Echter loopt het natuurlijk niet zoals hij verwacht en maakt hij hiermee een grotere vijand dan dat hij ooit heeft gehad.

Dexter Season 4 screenshot

Gedurende de seizoenen zie je dat Dexter steeds meer verandert. Hij blijft last hebben van zijn “dark passenger”. Zijn relatie met Rita, die in de eerste alleen onderdeel uitmaakte van zijn cover, wordt steeds belangrijker en hij begint steeds meer persoonlijke gevoelens te kweken. Zeker nadat hij met Rita trouwde en vader werd. Zijn groeiende gevoel van verantwoordelijkheid maken hem steeds meer menselijk, en dus ook steeds meer kwetsbaar…

Seizoen 4 van Dexter is weer een seizoen vol spanning. Al vanaf de eerste minuut zit je in (onterechte) spanning. Elke aflevering is weer even interessant als de voorgaande, waardoor je eigenlijk niet kan stoppen met kijken. Weer een seizoen van topniveau dus. Wel een beetje jammer van… mja… you know…

Dexter Season 4 screenshot

Geen reacties »

[Gezien] Lost Seizoen 6

juli 29th, 2010 | Door in Movies & TV

Lost Seizoen 6Na lang wachten begon ik vol goede moed aan het zesde, en tevens ook laatste, seizoen van de bekende serie Lost. Dit afsluitende seizoen moest de grote klapper zijn van de serie zijn en de verwachtingen waren dan ook hoog. Even voor de duidelijkheid: ik ga niet uitleggen waar Lost om draait, omdat je dat wel weet als je überhaupt geïnteresseerd bent om dit te lezen.

Seizoen 6 moest dan toch eindelijk verklaringen gaan brengen op de mysteries die zo roekeloos in de voorgaande seizoenen zijn aangekaart. Dat waren er echter zo veel, dat één seizoen van 17 afleveringen eigenlijk niet bevredigend kan zijn. Helaas is dat in mijn mening dan ook het geval.

Dit laatste seizoen begint erg verwarrend, namelijk met een alternatief verleden dat het vliegtuig niet neerstort. Gedurende de afleveringen krijg je steeds meer te zien hoe het leven van de passagiers zou zijn als dit de realiteit zou zijn. Deze alternatieve realiteit wordt afgewisseld met de gebeurtenissen op het eiland na de bom. Deze wordt er ook niet logischer op na de introductie van een nieuwe groep van mensen op het eiland.

Lost season 6 cast

De eerste afleveringen zorgen in feite voor meer mysteries dan antwoorden op vragen, wat in mijn ervaring redelijk frustrerend was. Maar ik had nog goede hoop dat het wel bij zou trekken. Gelukkig kwamen er dan ook wel een paar verklarende afleveringen, zoals de oorsprong van die niet-ouder-wordende Richard en de relatie tussen Jacob en het rookmonster (nu in de gedaante van John Locke).

De gebeurtenissen aan het einde zal ik niet aansnijden, voor het geval dat mensen nog niet klaar zijn met kijken. Helaas moet ik zelf wel concluderen dat ik redelijk teleurgesteld ben. Nog steeds zijn er genoeg vragen die onbeantwoord zijn, waar de schrijvers “mee weg komen”. Wel is het leuk om in dit seizoen een paar oude gezichten weer terug te zien in de alternatieve realiteit. Neemt niet weg dat ik graag een seizoen 7 had gezien, waarin er meer aandacht besteed werd aan de vele mysteries. Een spin-off film zou ik ook voor tekenen…

Lost

Geen reacties »

[Gezien] Dexter seizoen 3

juni 2nd, 2010 | Door in Movies & TV

Dexter seizoen 3Na weer 12 afleveren te hebben gekeken is ook het derde seizoen van Dexter ten einde gekomen… (spoiler warning!)

Seizoen 3 van Dexter gaat op dezelfde voet verder, nadat in het vorige seizoen een paar problemen opgelost werden. Dexter is weer lekker aan het moorden geslagen en heeft inmiddels alweer een paar slechteriken aan zijn collectie toegevoegd. Wanneer de eerstvolgende moord dan echter verkeerd gaat, vermoord hij per ongeluk een onschuldig iemand. Dit is de start van een reeks interessante gebeurtenissen.

Hij raakt bevriend met de broer van zijn slachtoffer: Miguel Prado, een openbare aanklager. Hoe meer ze bevriend raken, hoe meer Dexter zijn geheimen onthult. Uiteindelijk is het Miguel die van Dexter leert hoe het moorden in z’n werk gaat. Deze macht stijgt hem echter naar het hoofd en hij is niet van plan om zich aan Dexter’s “code” te houden (alleen criminelen die schuldig zijn aan moord). Dit ontpopt zich tot een machtsspel tussen Dexter en Miguel…

Dexter & Miguel

Dit derde seizoen van Dexter heeft duidelijk weer een andere insteek (get it?) dan de voorgaande seizoenen. Voor het eerst (en vast wel het laatst) is Dexter niet alleen en dit zorgt voor nieuwe situaties waar hij oplossingen voor moet vinden. Een leuke twist aan het oorspronkelijke concept als je het mij vraagt.

Nu ik klaar ben met seizoen 3, zou je zeggen dat ik ga beginnen aan het vierde seizoen. Deze zal echter even moeten wachten. Intussen is namelijk alweer de laatste aflevering van Lost uitgezonden. Omdat dit wat actueler is, en ik nog 11 afleveringen te gaan heb, ga ik eerst mijn aandacht hierop richten. Daarna zal ik met plezier verdergaan met seizoen 4 van Dexter!

De cast van Dexter seizoen 3

2 reacties »
  • Pagina 1 van 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • >